6 superpotravin proti rakovině

Zveřejněno 27 prosince 2012 autorem FreePub

Říká se, že nejméně polovině všech případů rakoviny lze předejít pomocí změny životního stylu, např. stravy.

Prevence je klíčem k přírodním řešením ochrany zdraví, i když jsme pevně přesvědčeni, že dokážeme rakovinu porazit výživou.

Vzhledem k důkazu, že antioxidanty pomáhají při léčbě a prevenci rakoviny, tak není nikdy brzy přidat antioxidační superpotraviny a další potraviny do vašeho jídelníčku.

1) Čokoláda
Je pro vás čokoláda dobrá? Kakao je plné antioxidantů, které bojují proti volným radikálům, v neslazeném kakaovém prášku do pečiva můžete najít 50 000 jednotek ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity – schopnost pohlcovat volné radikály) na 100 gramů. Nejlepším řešením je malé množství tmavé čokolády nebo domácí čokoláda. Tvorba domácí čokolády je jednodušší, než si myslíte. Stačí přidat:

– 1 šálek kokosového oleje nebo přepuštěného másla
– 1/4 šálku javorového sirupu nebo medu
– 1/2 šálku neslazeného kakaového prášku
– 1/2 šálku ořechového másla nebo mouky

Smíchejte přísady a přidejte další kakao nebo sirup podle potřeby, nalijte do nádoby, přikryjte a dejte do chladničky přes noc. Jezte s mírou!

1) Bobule
Bobule patří mezi nejoblíbenější malé skupiny potravin, které bojují s rakovinou. Ačkoliv všechny bobule mají antioxidanty, stejně jako vitamíny, tak nejvyšší obsah antioxidantů má himálajské goji a bobule Acai, mají 25 000 respektive 18 500 jednotek na 100 g.

Ale bez ohledu na to, které bobule si vyberete, tak jde o neuvěřitelnou zbraň proti rakovině. Plody můžete mít celoročně, když je skladujete tak, že je zamrazíte nebo usušíte. Mějte se však na pozoru před přidaným cukrem.

3) Zelený čaj
Skutečný nápoj dlouhověkosti, zelený čaj byl nalezen v řadě studií, kdy zabránil a dokonce zvrátil rakovinu. Jedna studie zahrnující více než 40 000 Japonců zjistila, že pití pěti šálků zeleného čaje denně snižuje riziko vzniku krevní rakoviny o 42 procent a lymfatických nádorů o 48 procent.

Mezi další zdravotní přínos zeleného čaje patří úbytek hmotnosti, prevence srdečních onemocnění, řízení cholesterolu a ochrana proti neurologickým onemocněním.

4) Kurkuma
Tomuto koření je v poslední době věnováno hodně pozornosti – a to z dobrého důvodu. Nejen že je studována pro svou detoxikaci a i pro prevenci neurodegenerativních onemocnění, ale také jako bojovník proti rakovině.

Bylo zjištěno, že zmenšuje velikost nádorů až o 81% a výzkumníci z UCLA tvrdí, že dokonce blokuje růst rakoviny.

5) Pistáciové oříšky
Těmto ořechům je přičítána prevence cukrovky, nabízí ochranu před volnými radikály, prevenci proti srdečním onemocněním a dokonce i prevenci před rakovinou.

Americká asociace pro výzkum rakoviny zveřejnila studii, ve které zjistila, že jednotlivce, kteří jedli 57 gramů pistácií denně po dobu čtyř týdnů měli vyšší úrovně gama-tokoferolu. Gama-tokoferol je druh vitaminu E a chrání proti rakovině, jako je například rakovina plic.

6) Česnek
Česnek obsahuje sirovodík a výzkumníci z Albert Einstein College of Medicine hlásí, že vstřikování sirovodíku do myší zastavilo poškození srdečního svalu při infarktu. Věří, že jde o stejnou látku, která umožňuje česneku bránit rakovině, zejména rakovině prsu, prostaty a tlustého střeva.

Nečekejte, začněte používat tyto potraviny, které bojují proti rakovině.

Překlad článku 6 Super-Foods that Fight Cancer and Prevent Cancer
naturalsociety.com/6-super-foods-that-fight-cancer-prevent

  • Vložit komentář

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.