Čtyři potraviny bojující proti rakovině

Zveřejněno 14 prosince 2012 autorem FreePub

Dobrá zpráva je, že změnou životního stylu může výskyt rakoviny dramaticky klesnout.

I když existuje mnoho faktorů, které ovlivňují vznik rakoviny – tak špatná strava a kouření způsobují až 60% případů rakoviny. Dobrá zpráva je, že změnou životního stylu může výskyt rakoviny dramaticky klesnout. Jednou z nejsnazších cest jak sebe ochránit před rakovinou je konzumovat mnoho protirakovinných potravin – zde jsou jen čtyři z nich.

Kurkumin
Mezi nejvíce zkoumanými potraviny co se týče rakoviny je kurkumin. Bylo opakovaně prokázáno, že je účinný protirakovinných bojovník a dokonce blokuje růst rakoviny. Již dříve se zjistilo, že nádory snižuje až o ohromujících 81%. Výzkumníci z UCLA zjistili, že kurkumin je komponenta, která zlepšuje schopnost blokovat růst rakoviny.

Výtažek z listů papáji
Studie provedená na Floridské univerzitě vědcem Dr. Namem Dangem a jeho kolegy v Japonsku zjistila, že má papája silné protirakovinné vlastnosti a pomohla proti laboratorně připraveným nádorům bez negativních vedlejších účinků jako u chemoterapie. Výzkumníci pro studii použili extrakt z listu papáji a protirakovinné účinky rostly s rostoucí dávkou extraktu. A navíc může být extrakt požívám dlouhodobě bez vedlejších účinků.

Další studie ukázala, že je tento extrakt schopen bojovat s různými druhy rakoviny, včetně rakoviny děložního čípku, prsu, jater, plic a slinivky a také pomáhá kardiovaskulárnímu a gastrointestinálnímu systému.

Zázvor
Zázvor, bratranec kurkuminu, je známý svou schopností zmenšovat nádory. Při studii na Georgia State University se extraktem ze zázvoru u myší podařilo zmenšit velikost nádoru až o 56%. Protirakovinné účinky byly pozorovány společně se snižováním zánětů a navíc je zázvor bohatým zdrojem antioxidantů. Rozhodně neignorujte zdravotní výhody zázvoru.

Česnek
Po staletí byly léčivé účinky česneku známé mnoha kulturám. Jde o jednu z nejlepších potravin proti rakovině. Vědci věří, že protirakovinné účinky můžou být způsobeny díky produkci sirovodíku. Ten také chrání srdce. Výzkumníci z Albert Einstein College of Medicine zjistili, že injekcí podaný sirovodík zastavil u myší poškození srdce jako svalu, které bylo způsobeno infarktem. Výzkumníci věří, že je produkce sirovodíku zodpovědná za schopnost česneku chránit před různými druhy rakovin jako je rakovina prostaty, prsu a tlustého střeva.

Je možné zastavit rakovinu stravou, stačí si jen uvědomit, jaké potraviny konzumovat.

Překlad článku Cancer Fighting Foods – 4 Anti-Cancer Foods
naturalsociety.com/cancer-fighting-foods-4-anti-cancer-edibles/

  • Vložit komentář

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.