Léčivé účinky chlorelly

Zveřejněno 20 prosince 2012 autorem FreePub

Je to zelené, roste to ve sladkých vodách Austrálie a Asie, a může to být jedna z nejvíce nutričně hodnotných potravin.

Mluvím o chlorelle. A vzhledem ke svým zdravotním výhodám si získala neuvěřitelnou popularitu v posledních několika letech.

Obvykle se používá jako tabletka, nebo v prášku, této zelené řase jsou připisovány mnohé zdravotní výhody. Je to řasa asi tři až osm mikrometrů v průměru velká. Poté, co je sklizena z čerstvé vody rybníků, musí být sušena a drcena. Existuje mnoho firem s doplňky stravy, které pouštějí chlorellu do akce.

Takže, co je na ní tak skvělého? Je těžké začít, ale – tato řasa má dvakrát více bílkovin než špenát, dále devět esenciálních aminokyselin. Má 38 krát více bílkovin než sója a 55 krát více než rýže. Kromě toho je plná vitamínů a minerálních látek, jako je vitamin K1 a hořčík.

U lidí s rakovinou slibný výzkum ukazuje, že chlorella zápasí s infekcemi. Ve studii nádorů na mozku a chlorelly profesor Randall Merchant z Neurosurgery and Anatomy na Virginia Commonwealth University řekl: „Nezmenšila nádory na mozku, ale přece pomohla pacientům posílit jejich imunitní systém, takže odolali infekcím.“

Léčivé účinky chlorelly také zahrnují posílení trávícího systému, zvyšuje produkci prospěšných bakterií ve střevech a absorbuje toxiny. Podporuje také pravidelnou stolici, dopravu jídla přes zažívací systém a vyčištění střev a tím brání opětovné absorpci toxinů.

Chlorella snižuje krevní tlak v 50% případů a rovněž snižuje hladinu cholesterolu, to z ní dělá lék na vysoký krevní tlak.

Chlorella dále zmírňuje příznaky onemocnění jako je fibromyalgie, kolitida, a metabolický syndrom.

Jinými slovy – určitě si zaslouží označení „superpotravina“.

Překlad článku Health Benefits of Chlorella – The Disease Fighting Powers
naturalsociety.com/health-benefits-of-chlorella-disease-fighting/

  • Vložit komentář

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.