95% sójových produktů vám může poškodit zdraví

Zveřejněno 03 června 2013 autorem FreePub

Sója je po dlouhou dobu tlačena jako populární potravina pro zdraví.

Používána vegetariány a vegany jako alternativa masa, sójové potraviny jsou popularizované a prodávané jako jedinečné zdravé potraviny. Nicméně okolo 95% sóji vám může ve skutečnosti poškodit zdraví.

Čtěte také:
– články na téma GMO na našem webu pod tagem [GMO]
– články na téma Monsanto na našem webu pod tagem [MONSANTO]

Sójové potraviny – zdravé či nezdravé?
Sója je hned po kukuřici druhou nejčastěji geneticky modifikovanou potravinou. To znamená, že bez označení, že jde o geneticky nemodifikovaný výrobek, je naprostá většina sójových produktů, které zdravě uvědomělí spotřebitelé používají, ve skutečnosti pro ně škodlivá díky nepřirozeným procesům genetické modifikace.

S 95% geneticky modifikované sóji, aby byla dle přání Monsanta, nejen že obdržíte geneticky poskvrněné jídlo, ale i jídlo naplněné pesticidy. Použitím genetické modifikace je většina rostlin sóji uzpůsobena pro vyšší odolnost proti vysokým úrovním toxických pesticidů, které by normální rostliny rychle zahubily. Hrozí přenos charakteru GMO rostlin i na organické rostlinky sóji.

Ale i přesto je sója ve své nefermentované formě pouze velmi malou náhradou za skutečné zvířecí proteiny , které poskytují odpovídající živiny a sója obsahuje estrogenní isoflavonoidy, které narušují schopnost těla správně produkovat hormon.

Je zde i kumulativní efekt produkovaný tím, jak osoba pravidelně konzumuje sójové produkty jako mainstreamový vegetarián nebo vegan, hází své tělo do neustálého sporu. Tělo reaguje na podněty mnoho stopových toxinů, pesticidů a geneticky modifikovaných potravin a hormonálních nerovnováhu a snaží se tak s adekvátní úrovní živin, které přijímá. Nakonec se jejich zdraví začne degradovat v několika formách.

Zajímavá nedávno publikovaná případová studie zdůrazňuje jednoho 19ti letého člověka, jehož konzumace sójových produktů vedla k neplodnosti a sexuální impotenci. Tohle dává spolehlivost pro některé následky pro lidské tělo ze stravy založené na sóje.

I přesto nejsou všechny sójové produkty špatné. Tradičně fermentované sójové asijské potraviny např. Miso a Natto produkují přínosné vlastnosti skrze fermentaci, ale obecně – zpracovaná a balená sója ve stylu „veggie“ je většinou stejně problémová, jako běžná strava.

Nakonec je pozoruhodné konstatovat, že i v tom, co se zdá být nesporná pravda, může být mnoho klamů a apriorních představ. Po celá léta se zdraví si vědomí jednotlivci žili v přesvědčení, že tyto produkty poskytují vynikající úroveň kvality a výživy, a přesto se stali obětí stejné pasti jako tradiční jedlíci. Podobně můžou být i doktoři a profesoři zajímající se o zdraví a vědu zakořeněny do omylu. Je to na vás, abyste si zjistili, co je pravda a co je lež.


Zdroj a autor obrázku:
commons.wikimedia.org/wiki/User:Elya
Šířeno pod licencí Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported

Překlad článku 95% of Soy Products May be Damaging Your Health
naturalsociety.com/95-of-soy-products-may-be-damaging-your-health/

Čtěte také:
– články na téma GMO na našem webu pod tagem [GMO]
– články na téma Monsanto na našem webu pod tagem [MONSANTO]

Komentáře
  • Vložit komentář

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  • Prostě já 2.2.2017 at 18.47

    Tak nesmyslný, zaujatý, neozdrojovaný a neodborný článek (a to se týká překladu i originálu) se jen tak nevidí ani na netu… :D