Nejen že Roundup ruinuje zemědělský systém, ale také ohrožuje zdraví milionů lidí po celém světě.
Zdá se, že dobré bakterie ve střevech můžou být zničeny každým kouskem jídla, které sníte. V tomto drží prvenství antibiotika, ale může zde být další viník – geneticky modifikované potraviny.
Nejen že Roundup ruinuje zemědělský systém, ale také ohrožuje zdraví milionů lidí po celém světě. S objevem plodin Monsanta odolných vůči Roundupu je ohroženo veřejné zdraví. Tyto geneticky modifikované plodiny jsou stvořené k tomu, aby byly odolné vůči velkým množstvím herbicidu Roundup. Glyfosát, účinná látka Roundupu, zůstává ve zbytkovém množství v těchto geneticky modifikovaných plodinách a způsobuje potenciální ohrožení veřejného zdraví.
Podle Dr. Dona Hubera, experta v některých vědeckých oborech týkajících se geneticky modifikovaných potravin, se množství prospěšných bakterií ve střevech snižuje s konzumací geneticky modifikovaných potravin. Ale tento výsledek je způsoben zbytkem glyfosátu v krmivech a potravinách. Dr. Huber uvádí, že zbytky glyfosátu v geneticky modifikovaných rostlinách jsou zodpovědné za výrazné snížení obsahu minerálů a dělá tak lidi vysoce náchylné vůči patogenům. Již dříve studie zjistily, že jsou prospěšné bakterie ve zvířatech hubeny glyfosátem.
Jak rostě povědomí o tomto problému, stále více a více lidí si uvědomuje, že chudá střevní mikroflóra často znamená chatrné zdraví. Bez správného poměru dobrých a špatných bakterií trpí celkový zdravotní stav. Ve skutečnosti je špatná střevní mikroflóra přímo spojována s duševními chorobami, což může vysvětlit příliv lidí s diagnózou duševní nemoci. Nejen to, ale i obezita, cukrovka aj. jsou spojovány se špatnou střevní mikroflórou.

Překlad článku Monsanto’s Roundup Ready Crops Leading to Mental Illness, Obesity
http://naturalsociety.com/monsanto-roundup-ready-crops-decreased-gut-flora/