Rubriky | Svět

Studie: GMO kukuřice je vysoce toxická

Zveřejněno 17 dubna 2013 autorem FreePub

Uniklá studie zkoumala geneticky modifikovanou kukuřici.

Tato studie odhalila, že laboratorní verze kukuřice obsahuje překvapivou úroveň toxických chemických látek.

Web zaměřený proti GMO uveřejnil výsledky poradenské společnosti, která porovnala druhy kukuřice a výsledky ukazují, že geneticky modifikované potraviny můžou být nebezpečnější, než se myslelo.

Studie 2012 Corn Comparison Report [zdroj] od Profit Pro byla nedávno publikována na webu Moms Across America March [jejich web], skupina tvrdí, že chce „zvýšit povědomí a podporovat maminky, aby nejedly GMO a požadují označování GMO potravin – kolálně i celostátně.“ Na konec tohoto roku plánují celonárodní protesty.

Tato zpráva, píše na internetové stránce Zen Honeycutt, byla poskytnuta zástupcem společnosti De Dell Seed Company, jde o farmu, která o sobě tvrdí, že jako jediná v Kanadě nepoužívá GMO semena kukuřice.

„Tvrzení, že neexistuje rozdíl mezi GMO kukuřicí a neGMO kukuřicí, je nepravdivé,“ říká Honeycutt a dodává, že byla při čtení studie „ohromena.“

Podle analýzy obsahuje testovaná GMO kukuřice řadu látek, včetně chloridů, formaldehydu a glyfosátu. Zatímco se tyto prvky nevyskytují v přírodní kukuřici, tak se objevili ve vzorcích GMO kukuřice a to v koncentracích 60 ppm, 200 ppm a 13 ppm [ppm = počet částic na jeden milion]

Honecutt říká, že americká Agentura pro ochranu životního prostředí nařizuje, že úroveň glyfosátu v pitné vodě nesmí překročit 0,7 ppm [zdroj] a dodává, že je poškození orgánu u některých zvířat spojeno s pouhou expozicí 0,1 ppm glyfosátu.

„Glyfosát je silný organický chelatační fosfát, který imobilizuje kladně nabité minerály, jako je mangan, kobalt, železo, zinek a měď,“ uvedl Dr. Don Huber během jiné GMO studie. [zdroj]

Dr. Don Huber dodal, že jsou tyto látky „nezbytné pro normální fyziologické funkce v půdě, rostlinách a zvířatech.“

„Glyfosát z organismů vytahuje životně důležité živiny a GMO kukuřice je jím pokryta,“ dodává Honeycutt a uvádí, že nutriční výhody kukuřice téměř zcela chybí u GMO kukuřice. Ve vzorcích použitích ve studii se zjistilo, že má přírodní kukuřice údajně 437-krát vyšší množství vápníku než její geneticky modifikovaná verze, 56-krát více hořčíku a 7-krát více manganu.

Překlad článku Study reveals GMO corn to be highly toxic
rt.com/usa/toxic-study-gmo-corn-900

  • Vložit komentář

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.