Zaměstnanci Monsanta nejí geneticky modifikované potraviny

Zveřejněno 10 března 2013 autorem FreePub

Monsanto zakázalo geneticky modifikované potraviny ve svých vlastních jídelnách.

Již v roce 1999 skupina Friends of Earth odhalila, že společnost odmítá servírovat vlastním zaměstnancům stejné geneticky modifikované potraviny, které neustále vnucuje chudým zemím se slibem, že jim pomůže zachránit populaci před hladověním. Ačkoliv to nebylo nikdy prokázáno, tak Monsanto neustále tvrdí, že geneticky modifikované potraviny jsou neškodné – tak proč je neservíruje ve své vlastní kanceláři?

Monsanto se rozhodlo, že svým zaměstnancům nebude servírovat geneticky modifikované potraviny, ale co zbytek lidí, který nemá tuto možnost? Přes 90% všech zpracovaných potravin v USA (jako např. cereálie, kuřecí nugety) je kontaminovaných GMO.

V jedné jídelně, kterou vlastní externí poskytovatel, Sutcliffe Catering, došlo k rozhodnutí odstranit, jak jen to je možné, geneticky modifikovanou sóju a kukuřici ze všech potravinářských výrobků v jídelně. „Provedli jsme tyto kroky, abychom ujistili zákazníka co se týče potravin, které mu servírujeme,“ uvedl poskytovatel.

„Věříme v možnost výběru,“ uvedlo Monsanto, zatímco společnost skutečně zajistila, aby v jejich jídelnách nebylo servírováno GMO jídlo, což zaměstnancům ale nedává možnost výběru, můžou si vybrat pouze geneticky nemodifikované jídlo.

Genetické inženýrství, korporátní kontrola toho, co lidé jí a celkové spoléhání se na pesticidy a herbicidy není řešením. Takže co? Ekologické zemědělství. Je to bezpečné. Pomozte nám podpořit zemědělství budoucnosti.

Částečný překlad článku Monsanto Employees Don’t Even Eat GMOs
activistpost.com/2012/02/monsanto-employees-dont-even-eat-gmos.html

  • Vložit komentář

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.